31 Ekim 2014 Cuma

Akne Hakkında Bilmemiz Gerekenler #2

Herkese merhaba;
Bu yazının 2. serisi olan akne hakkında bilmemiz gerekenler yazısı ile karşınızdayım. Tekrar belirtmek isterim ki benim burada söylediklerim cinsiyet ayırt etmeksizin geçerlidir. "Akne Hakkında Bilmemiz Gerekenler #1" yazısına buradan ulaşabilirsiniz. O zaman soru ve cevaplarıma hızlıca başlıyorum.
Keyifli okumalar.

7. Bazı yiyecekler sivilce yapar mı?

Yapılan klinik çalışmalar gıda ile akne arasında direkt bir ilişki bulamasa da sağlıksız olarak tanımlanan aşırı şekerli ve trans yağ içeren hazır gıdaların tüm bedensel yapı üzerinde olumsuz etkileri bilinmektedir. Çok fazla şekerli,yağlı, tuzlu, acılı ve işlenmiş gıdalardan sağlık için uzak durmalıdır. Ayrıca sivilce üzerinde ilişkili olduğunun kesinleşmesi için yapılan yayınlar devam etmektedir.

8. Akne kalıtsal bir hastalık mıdır?

Özellikle ergenlikte hafif ve kısa süreli akne probleminin ana sebebi bu dönemdeki hormonal değişimlerdir. Şiddetli ve uzun süreli akne probleminde genetik yatkınlık söz konusudur.

9. Sivilce problemi kız-erkek arasında ayrı mıdır?

Sivilce cinsiyet ayrımı yapmaz. Anca kızlarda 10-12 gibi daha erken yaşlarda görülebilir ve makyaj ile artış gösterebilir. Erkekler de ise 14-16 gibi daha geç yaşlarda görülür ve traş olmaya başlayınca geçebilir.



10. Akne bulaşıcı bir hastalık mıdır?

Düzensiz hormonal salınım, bakteri, cildin aşırı yağlanması ve gözeneklerin tıkanması ana faktörlerdir. Ancak her vücutta akne bakterisi mevcuttur. Faktörler bir araya gelmeden tek başına akne oluşumundan etkin olmaz. Yani akne bulaşıcı değildir.

11. Akne stresten etkilenir mi?

Birçok hastalıkta olduğu gibi stresten etkilenir. Hatta ergenlik dönemindeki sık değişen duygu durumları, sınav stresi ve gelecek kaygısı hastaları gözle görünür şekilde etkilemektedir. Psikolojik düzeydeki rahatlama ve destek akne tedavisine yardımcı olabilir.

12. Makyaj sivilce yapar mı?

Özellikle fondötenlerin içerisinde bulunan sentetik yağlar ve boya maddeleri sivilceyi olumsuz etkilerken, akneli ciltlere özel üretilmiş yağsız ve hafif ürünler cilde zarar vermez. Dikkat edilmesi gereken en önemli konu makyajın ciltten doğru bir temizleyici ile tamamen arındırılmasıdır.

Akne hakkında bilmemiz gerekenler #3 yazısı ise yakında sizlerle.

Bu serinin birincisini merak edenlere tıktık.

Bu süreçte cevap bulamadığınız sorularınız var ise yazının altına yorum olarak bırakabilir. Bir sonraki yazı da cevaplayabilirim. 


Bu yüzden;

Yorum bırakmayı ve takip etmeyi unutmayın :)

Bir sonraki yazıda görüşmek üzere.
Hoşçakalın !

İletişim:
Instagram: nevicoco
Twitter: neviico
Bloglovin: nevico
Email: nevicoco@gmail.com

1 yorum:

  1. ne tatlı bir blog takipteyim bende bloğuma beklerim sevgiler:))

    YanıtlaSil