25 Aralık 2014 Perşembe

Macera Dolu Amerika ! :)

Herkese merhaba;
Uzun bir ayrılıktan sonra ben geldim! Bilen, bilmeyen için tekrar söylüyorum, 1 aydır Amerika'daydım :) Sonunda ülkeme döndüm. Önemli bir olay için gittim. Belki yakın zamanda sizlerle bu önemli olayın ne olduğunu paylaşabilirim. Ama şuanda değil :) Tabi tahmin edersiniz ki bir bavul gidip, üç bavul geri geldim :))

Benim için çok süper geçen, güzel gelişmelerin olduğu ve bol alışverişli 30 gündü. Yaşadığım yer Philadelphia idi. Tabii ki oraya kadar gidip New York'a gitmemezlik olmazdı :)

Buradan bu şehir şöyleydi, o şehir böyleydi diye uzun uzadıya anlatmayacağım.

Sadece şunu söyleyebilirim ki; New York felaket bir karmaşa içerisinde yaşayan, günün her saati yoğun olan, sürekli koşuşturmalı insanların olduğu inanılmaz kalabalık ve tabii ki pahalı bir şehirdi. Oradayken kendinizi resmen amerikan polisiye filmin içinde gibi hissediyorsunuz :) New York'ta tek huzurlu boş bulabildiğiniz yer Central Park. Aslında park olmasına rağmen burası bile kalabalık. Sadece büyüklüğünden kaynaklı kalabalığı hissedemiyorsunuz.
Philadelphia ise çok daha sakin, boş geniş caddelerin bulunduğu huzur veren, insanların telaşı olmayan, her çeşit yemekleri rahatlıkla bulabileceğiniz, ucuz mağazaları olduğu gibi pahalı mağazalarında olduğu kısacası yaşanılası kocaman şehir.

İşte böyle :) Gezdim, gördüm, yedim, içtim ve tabii ki kaçınılmaz son olan kilo aldım geldim :) Şimdi ise kendimi spora ve diyete vermiş durumdayım:)

İşte birkaç fotoğraf ! :)

Philadelphia - J F Kennedy Bl. 

Philadelphia - J F Kennedy Bl.

Philadelphia - Liberty Bell Center'ın Arka Bahçesi

Philadelphia - City Hall


New York - Central Park

New York - Central Park


New York - Rockefeller Center
( Buraya yılbaşından dolayı en büyük ağacı süslüyorlarmış. Ben bitimine yetişemedim..)

New York - 7 Av.

New York - Time Square

New York - Manhattan
Aslında paylaşmak istediğim o kadar çok fotoğraf var ki inanın buraya sığmaz :)
Şimdilik bu kadar.

Oradaki yaşamı, gezmeyi, alışveriş etmeyi, turist olarak gitmeyi veya para kazanmayı düşünen takipçilerim varsa gönül rahatlığı ile sorabilirler veya aklınızdaki soruları sorabilirsiniz. Ben de fikirlerimi paylaşabilirim sizlere.

Siz hiç yurt dışı seyahatiniz oldu mu? Nerelere gittiniz?

Yorum bırakmayı ve takip etmeyi unutmayın :)

Yakın zamanda yeni yazımda görüşmek üzere.
Hoşçakalın !

İletişim:
Instagram: nevicoco
Twitter: neviico
Bloglovin: nevico
Email: nevicoco@gmail.com

4 yorum:

  1. Alışverişe dair yazı isteriiiiz:) Annemde nisanda gidecek neler isteyim-kozmetik listem hazır sayılır:)
    Ben Avrupa ülkelerini dolaştım çok da sevdim Amerikayı sırf alışveriş için merak ediyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En kısa zamanda o zaman Amerika alışveriş yazım gelecek :) maybelline, wetnwild, loreal gibi bildiğimiz markaların fiyatları çok uygun. Ayrıca çok kaliteli uygun fiyatta makyaj fırçaları bulabilirsiniz. Sephora'da satılan markalarda ise fiyatlar açıkçası çok farketmiyor. Ordan vereceğiniz siparişler bence Türkiye'de bulamadığınız ürünler veya Türkiye'de olmayan markalardan ürün siparişi verebilirsiniz. Elf ve nyx markasını çok çok çok uygun fiyata bulabiliyorsunuz. Amerika'da nereye gidicek anneniz bilmiyorum ama Burlington ve Ross mağazalarını bulursa istediğiniz herşeyi bulamasanız bile inanılmaz ucuz makyaj ürünleri yakalayabiliyorsunuz. Mesela elf kocaman bir far paletini 9$'a veya elf 8li kocaman concealer paletini 5$ gibi komik rakamlara bulabilirsiniz. Aynı şekilde physician formula da öyle. Sanırım çok dağınık konuştum, umarım anlaşılır olmuştur :) Bir de benden tavsiye anneniz olabildiğince boş bavulla gitsin :) Zaten 23 kilo 2 bavul toplamda 46 kilo birde el valizi 8kilo hakkı var hepsini doldurup gelsin :) Size keyifli alışverişler :)

      Sil
    2. Ayy hemen not aldım:) San Francisco'ya gidecek 10 gün. O da 1 el valizi götürüp ordan 2 tane daha almayı planlıyor:) Sephora'da burada olmayan markalara yöneltmeyi düşünüyordum. Bir de kıyafet, çanta, özellikle Michael Kors, Dkny, Calvin Klein, Tommy, Lacoste, Guess i uygun bulabileceği yerleri araştırıyorum:))
      Çok teşekkür ettimmm!

      Sil
    3. aslına bakarsan michael kors amerikada bile çok pahalı mesela 250$ lık bi çanta 180-200$ civarında oluyo.. zaten çok ucuz birşeyinide bulamıyorsun :( ck, tommy, lacoste ve guess i çok uyguna bulmak mümkün, dkny ise normal seviyede yani çok ucuz diyemem ama istanbula göre tabi ucuz. Rica ederimm mutlu yıllar :)

      Sil