17 Temmuz 2014 Perşembe

Dermokozmetik mi, Evde Hazırladığımız Bakım Ürünleri mi ?

Herkese merhaba :)
Bugün size kısa bir bilgi vermek amacı ile bu yazıyı yazıyorum. Çünkü çoğu kişi bunun farkında bile değil.

Hepimiz cildimizin bakımına düşkünüz. Seçtiğimiz, kullandığımız ürünlerin olabildiğince içeriğinde zararlı maddeler olmasın diye özen gösteriyoruz. Hatta bazılarımız var ki takıntı halinde her bakım ürününü evde kendi yapmaya çalışıyor. Kendine göre çünkü doğal !

Dermokozmetik ürünler bir standart içerisinde seri üretim halinde raflarda yerini alırken, evde hazırlanan bakım ürünleri ise sürekli şekilde hava ile temas halindedir. Ne kadar ellerimizi yıkayıp hazırlığa girişsek bile eldeki mikroplar hiçbir zaman ölmez.

Kitaptan bakıp hazırladığınız, televizyondan görüp daha sonra yaparım diye küçük notlar aldığınız, gazete köşelerindeki tarifler belki sizin için tehlike arz ediyor olabilir.


Dermokozmetik yerine evde hazırlanan ürün kullanımı cildinize zarar verebilir.

Bu zararlar ise;

  • cilt florasının bozulmasına,
  • cildin lekelenmesine ve
  • yanıklara neden olabilir.
Tabi şunu da göz önüne almak gerekir: Evde hazırladığınız bir ürün 10 TL' ye mal olurken, dışarıdan aldığınız bir dermokozmetik ürün 50 TL'den aşağı olmayacaktır. Burada en çok etkileyen noktada bu sanırım. Ucuz olsun, doğal olsun diye bir şey yok ne yazık ki ! Dermokozmetiklerin etkinliği düzenli kullanımda fayda sağlarken, bunun arkasında güçlü bir teknoloji, standardize olmuş ürün ve klinik çalışmalar yatmaktadır.

Hazırladığınız ürünler ise standart olmayan (çünkü her defasında aynısını yaptığını sandığınız ürünlerde kullandığınız malzeme oranları mutlaka bir öncekine göre farklılık göstermiş olacaktır) ürünleri ortaya çıkaracaktır. Çünkü bizde göz kararı, el ayarı gibi ölçülerimiz mevcuttur :) Bir de o ürün için kullandığınız malzemeler bir sonraki hazırlamanızda farklı markaların malzemeleri olabilir (kullandığınız yağ markası, bal markası, yoğurt markası gibi..) ve buda farklı sonuçlar doğurabilir. Sadece o anlık etkisini görürken devamlılığını göremezsiniz, cildinizde vereceği reaksiyonu ve cilt tipinize uygunluğunu bilemezsiniz. Cildiniz daha kuru iken daha fazla kurutabilir, yağlı ise sivilcelendirebilirsiniz.

Kimse iyi olan cildini kötü yapmak istemez sanırım :) Aman dikkat !

Şimdi size soruyorum dermokozmetik mi, evde hazırladığımız bakım ürünleri mi?

Umarım korku verici bir yazı olmamıştır :)

Sorularınız var ise yorum bırakmayı ve beni takip etmeyi unutmayın :)

Bir sonraki yazıda görüşmek üzere.
Hoşçakalın !

İletişim:
Instagram: nevicoco
Twitter: neviico
Bloglovin: nevico
Email: nevicoco@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder